home      artist      info

December 2008

Ellen de VriesFotografie

“Ik zoek naar vervreemding en surrealisme puur binnen de fotografische techniek. Daarom pas ik geen beeldbewerking op de computer toe, omdat ik wil dat de toeschouwer zich verwondert over de realiteit en niet over een bewerkt beeld. Ik werk met een analoge middenformaat camera en leg de realiteit vast op dia”

Landschap en fotografie zijn de grote passies van landschapsfotograaf Ellen de Vries (Leeuwarden,1971). Zij studeerde Sociale Geografie aan de Rijks Universiteit Groningen om zich te verdiepen in het landschap. Na het afronden van deze studie vervulde zij verschillende beleidsfuncties binnen de ruimtelijke ordening. Het landschap kwam ruim aan bod, maar de creatieve voldoening bleef uit. Daarom ging zij naast haar werk studeren aan de Foto Academie Amsterdam, die zij in 2004 met succes afrondde.
In de fotografie geeft zij uiting aan haar fascinatie voor het landschap in de breedste zin van het woord. Reizend door heel Nederland en daarbuiten creëert zij fotografisch haar geheel eigen, soms surrealistische wereld. Haar foto’s, die zij met een analoge middenformaat camera maakt, worden op groots formaat afgewerkt zodat de toeschouwer als het ware zo de landschappen binnen kan treden.

Ellen de Vries Fotografie
Zomervaart 160 zw.
2033DD Haarlem
023 5352253
06 11182745

http://www.ellendevries.com
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

< back


copyright © 2019 ArtUnit    |    Smedestraat 9, 2011 RE, Haarlem, The Netherlands    |       |    mailinglist