home      artist      info
Jolanda Meulendijks

image

image

imageInstallatie ‘Zwerm’

“Ik maak lampen die niet kunnen branden. Ik maak kruiken die geen water kunnen bevatten. Ik maak paardenhoeven die niet galopperen, zwanen die niet kunnen vliegen, eieren die niet kunnen breken en knoppen die niet zullen opengaan.
Mijn werk is vaak klein van formaat, kleine gebaren in een ruimte. In deze gebaren schuilt voor mij de kracht van het spel dat mijn handen spelen met het materiaal. Kracht schuilt voor mij ook in de herhaling van een beweging, de puur fysieke handelingen met het materiaal waarbij het object groeit en de groeiende vorm een ruimte insluit, zoals een huid kan zijn, een cocon.

Gedachtenvangers.
Ik werk met verschillende materialen. Wat ik vind in mijn omgeving, waar ik tegenaan loop, waar ik ook ben, vast of vergankelijk. Materiaal wat ik met mijn handen kan (ver)vormen, bewerken en combineren. Ik houd van diepe kleuren en een beheerste beweging. Ik schilder niet, ik verbeeld. Soms noem ik het knutselen. Ik begin meestal gewoon en begin opnieuw, net zo lang tot er iets ontstaat. Beelden en verschijningen uit mijn eigen universum waarvan ik het bestaan vermoed, soms mooi en onnadrukkelijk toch aanwezig.” – Jolanda Meulendijks

Jolanda Meulendijks
+31 6 30 41 22 41

www.jolandameulendijks.nl
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

< back


copyright © 2019 ArtUnit    |    Smedestraat 9, 2011 RE, Haarlem, The Netherlands    |       |    mailinglist