home      artist      info

Juni 2011

Kaat SchulteKeramiek

Ik maak objecten uit het dagelijkse leven, waar mensen aan gehecht zijn geraakt, vertrouwde objecten. Een naaimachine. Een huisdier. Een wastafel. Een stopcontact. In mijn werk onderzoek ik relaties tussen mensen en hun directe omgeving. Alle dingen om ons heen zie ik als dragers van deze relatie. Mijn werken drukken de sporen uit die alledaagse dingen dragen, hun vergankelijkheid, en hun menselijke maat.
Klei is mijn voornaamste medium. Ik maak 2- en 3-dimensionaal werk: geboetseerde en gegoten objecten, in combinatie met textiel, hout en andere materialen. Ook maak ik films waarin vertrouwde objecten van klei traag veranderen. Mijn vormen zijn verre van strak. ik gebruik de kleur van de klei, of kleur de klei voor gebruik. Soms kleur ik het werk later, veelal mat, en opgebracht met een kwast. Zo ontstaan stille beelden vol leven: things that talk.

Te zien bij ArtUnit#1 de installatie ‘Het naaiatelier’ en te zien bij ArtUnit#2 de installatie ‘Prive’. Van de installatie ‘Prive’ zijn de lege wc rollen per stuk te koop.

Kaat Schulte
atelier: Paul van Vlissingenstraat 4P, Amsterdam
06 23550685

http://www.kaatschulte.nl
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

 

< back


copyright © 2020 ArtUnit    |    Smedestraat 9, 2011 RE, Haarlem, The Netherlands    |       |    mailinglist